Opties ramen, schuiframen en hefschuiframen
+ webshop met opmeting en plaatsing

 Alle mogelijke raam en deur opties in de webshop
 Haal het maximum uit je ramen naar design, isolatie en functionaliteit
 Kies de opties aan fabrieksprijzen

Bereken je offerte in de ramen calculator

Onze ramen calculator begeleidt je stap voor stap door de diverse mogelijkheden en opties voor ramen. Neem er even je tijd voor, en bespaar heel veel geld.

Offerte calculator

Vragen? Kom naar een toonzaal

Maak een afspraak met één van onze specialisten. Hij bespreekt de details van je project en informeert je over alle mogelijkheden.  

Vraag een afspraak

Onze ramen zijn standaard zéér goed uitgerust

Voor we onze uitgebreide lijst opties aan je voorstellen willen dit nog even kwijt: onze pvc ramen, houten ramen én aluminium ramen worden standaard geleverd met een zeer uitgebreide uitrusting. Je kan ze uiteraard nog verder aanvullen met een aantal opties. Zodat je perfect op maat voor jouw woning passen. En onze service? Die is altijd inbegrepen.

Standaard pvc ramen

De pvc raamprofielen Kômmerling worden standaard geleverd met:
- 2 dichtingen en 5 kamers, 76 mm bouwdiepte - Vlak profiel 
- Een Uf-waarde van 1,1 W/m²K.
- Hoogrendementsglas: 4/15/4 met U-waarde van 1,1 W/m²K
- Veiligheidsnokken
- Kruk
- Bevestigingshaken (montage ankers voor muurbevestiging)
- Afkitspatel (hulpmiddel om af te kitten)

Standaard aluminium ramen

De aluminium raamprofielen van Deceuninck, worden standaard geleverd met:
- 2 dichtingen en 3 kamers, 65 mm bouwdiepte
- Warmtedoorgangscoëfficiënt van 2,5 Wm²K
- Hoogrendementsglas: 4/15/4 met U-waarde van 1,1 W/m²K.
- Veiligheidsnokken
- Kruk
- Bevestigingshaken (montage ankers voor muurbevestiging)
- Afkitspatel (hulpmiddel om af te kitten)

Standaard houten ramen

Onze 68 mm houten raamprofielen worden standaard geleverd met:
- hoogrendementsglas met U-waarde van 1,0 W/m²K
- 2 epdm-dichtingen
- 4 tot 8 inbraakwerende sluitnokken per raam
- Anti-fout bediening
- Bevestigingshaken
Onze houten ramen hebben allemaal een ATG-certificaat en een FSC-label en worden montageklaar opgeleverd.

 

Personaliseer de ramen op jouw maat met deze opties

Ramen komen in alle kleuren en maten. Toch is het zeer belangrijk om de ramen en deuren te kiezen die bij jouw leven passen. Om op jouw individuele behoeften in te spelen bieden we in onze webwinkel een uitgebreide lijst opties aan, aan diverse prijzen. Bekijk onderstaande lijst goed en kies de juiste opties bij jouw ramen en deuren. Ze kunnen het comfort en de functionaliteit verhogen. Wil je extra isoleren? Dan kies je best voor een zwaarder profiel. Of ga meteen voor een meerkamerprofiel. Heb je een raam aan de zuidkant? Dan is zonwerend glas een heel verstandige keuze voor zowel pvc ramen, houten ramen en aluminium ramen. En wens je rolluiken? Ook dat is perfect mogelijk. In onze toonzaal kunnen we ze trouwens allemaal demonstreren.


Bereken nu je besparing in de ramen calculator

Onze ramen calculator is meer dan een standaard webshop. Hij begeleidt je stap voor stap door de diverse mogelijkheden. Neem er even je tijd voor, en bespaar heel veel geld.  
>>> Bereken je ramen en deuren <<<
 


Welke optie past het best bij jouw ramen?

° Extra isolatie pvc: Verbeter de isolatiewaarden van je pvc-ramen, eventueel in combinatie met 3 dubbel glas.

° Extra isolatie aluminium: Verbeter de isolatiewaarden van je aluminium ramen, eventueel in combinatie met 3 dubbel glas.

° 88 mm kader bij hout: Verbeter de isolatiewaarden van je houten ramen, eventueel in combinatie met 3 dubbel glas.

° Glas

- Niet doorzichtig melkglas Laat het licht binnen, laat nieuwsgierige blikken buiten. Wil je privacy en licht? Kies dan voor melkglas, ook wel 'gezandstraald glas' genoemd. Melkglas is normaal gesproken zeer gevoelig voor vlekken. Raamwinkel heeft echter gekozen voor melkglas dat volgens een speciaal procédé ontwikkeld is, zodat het glas minder snel vuil wordt.
- Driedubbel glas (bij aluminium ramen) met een Ug-waarde van 0,6 W/m²K Als je echt goed wil isoleren en verder mikt dan hoogrendementsglas, dan kan je altijd kiezen voor driedubbel glas. Het grootste warmteverlies treedt immers op aan het glasoppervlak.
- Gelaagd veiligheidsglas Ben je iemand die liever op beide oren slaapt? En geen risico's wil nemen? Kies dan voor gelaagd veiligheidsglas. Ideaal voor ramen op de benedenverdieping of etalages. In combinatie met de veiligheidsnokken (standaard op elk raamprofiel) is dit een zeer ge(s)laagde manier om mensen met slechte bedoelingen op andere gedachten te brengen.
- Hoogrendementsglas met een Ug-waarde van 1,0 W/m²K Toch liever dubbel glas, maar met een hogere isolerende waarde? Dan kies je best voor dit hoogrendementsglas.
- Zonwerend glas Hou de zon en vooral de warmte buiten. Ramen aan de zuidkant van een gebouw kunnen een echte warmtebron zijn.
- Geluidsisolerend glas 6/15/4 (db 34) Stilte kan een zegen zijn. Als je langs een drukke baan woont, kan je best kiezen voor geluidsisolerend glas. Hoe dikker het glas, hoe meer het geluid gedempt wordt.
- Geluidsisolerend glas 8/12/5 (db 36) Hou je van totale stilte? Je kan altijd nog meer akoestisch isoleren. En je ziet het meteen ook aan je energiefactuur.

° Rolluiken

- Monoblok rolluik met pvc lamellen
Als je zelf een rolluik wenst te installeren, maar je hebt nog geen ervaring, dan adviseren we een 'opbouwrolluik', als kant-en-klaar bouwpakket geleverd. Dit rolluik komt op dezelfde plaats als een traditioneel rolluik. Zo monteer je snel en eenvoudig je rolluik, meteen goed geïsoleerd. Veel mensen denken dat een 'opbouwrolluik' aan de buitenkant zichtbaar is, maar dat is niet het geval. Een monoblok-rolluik komt in de plaats van een traditioneel rolluik. Het is een volledig gesloten systeem dat eenvoudig boven het raam wordt gemonteerd. Minimum formaat: 800 mm breed & 800 mm hoog Maximum formaat: 1900 mm breed & 2200 mm hoog - Extra motor (in plaats van lint-oproller)
- Extra isolatieschelp in rolluikkast
- Monoblok rolluik met aluminium lamellen
Als je zelf een rolluik wenst te installeren, maar je hebt nog geen ervaring, dan adviseren we een 'opbouwrolluik', als kant-en-klaar bouwpakket geleverd. Dit rolluik komt op dezelfde plaats als een traditionele rolluik. Zo monteer je snel en eenvoudig je rolluik, meteen goed geïsoleerd. Veel mensen denken dat een 'opbouwrolluik' aan de buitenkant zichtbaar is, maar dat is helemaal niet zo. Een monoblok-rolluik komt in de plaats van een traditioneel rolluik. Het is een volledig gesloten systeem dat eenvoudig boven het raam wordt gemonteerd. Minimum format: 800 mm breed & 800 mm hoog Maximum formaat: 3500 mm breed & 2800 mm hoog
- Extra motor (in plaats van lint-oproller)
- Extra isolatieschelp in rolluikkast
- Traditioneel rolluik-kit
Heb je al ervaring met het installeren van rolluiken? En je weet dus exact wat een rolluikas, bladen, veren, dichtingen, … zijn? Kies dan gerust voor een rolluikkit. Rolluikkit bevat: rolluikblad, as, windlat, multiplex montageplaten, rolluikbeugels, lint met lint-oproller (of motor). Kortom, een volledige set om een rolluik te plaatsen. Minimum format: 500 mm breed & 500 mm hoog Maximum formaat: 2000 mm breed & 2500 mm hoog
- Extra motor (in plaats van lint-oproller)

° Verluchtingsroosters

- Verluchtingsrooster "Renson"
Je huis goed isoleren is één ding. Maar je mag een goede ventilatie niet uit het oog verliezen. Want het kan vochtproblemen veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat je woning voldoende verlucht wordt. Bij de opties van onze ramen in pvc en aluminium bieden we 2 verschillende types verluchtingsroosters aan. Op het glas gemonteerd en op het raam. Deze laatste is minder zichtbaar, vandaar de naam Invisivent. Op raamwinkel werken we enkel met Duitse en Belgische topmerken, vandaar dat we ook voor deze roosters hebben gekozen voor het merk Renson. Dit Renson-rooster wordt tussen het glas en het kader geplaatst.
- Verluchtingsrooster "Invisivent"
Dit Invisivent verluchtingsrooster wordt bovenop het raam geplaatst.

° Overbruggingsdorpel

Een overbruggingsdorpel wordt bijna altijd gekozen bij een renovatie. De oude buitendorpel is meestal vuil, ligt lager dan de binnentablet of is deze te kort. Deze problemen kan je gemakkelijk oplossen met een overbruggingsdorpel. Het is een kleine elegante dorpel, in hetzelfde kleur als het raam. Kies tijdens een renovatie voor een overbruggingsdorpel in volgende situaties:
1. als de buitendorpel lager ligt dan de binnentablet
2. als de buitendorpel halverwege de buitenmuur stopt
3. als de buitendorpel vuil en versleten is
4. bij de plaatsing van een traditioneel of monoblok rolluik is een overbruggingsdorpel in pvc, aluminium of hout zeker aan te bevelen

° Verhogingsprofiel

Een verhogingsprofiel kan soms handig zijn als je bovenaan een lichte boog hebt in het raam. Dit laat toe om deze boog dicht te maken. Indien de buitenmuur bovenaan gebogen is, spreekt men van een "Center". In dit geval is een verhogingsprofiel aangewezen. Een verhogingsprofiel is enkel mogelijk als er een maximaal verschil van 100 mm binnen de boog is.

° Vliegenraam

Met open raam slapen tijdens zwoele nachten in de zomer. Of de schuiframen wagenwijd openzetten om nog meer van je tuin te genieten. Allemaal heel leuk maar hoe hou je vervelende insecten buiten? Een vliegenraam is dé oplossing. Onze selectie vliegenramen zijn te monteren voor gewone ramen. Ze zijn zeer robuust en kunnen - indien nodig - zomer en winter blijven hangen. Je kan ze - indien nodig - makkelijk via een eenvoudig kliksysteem weghalen. Je kan ook kiezen voor een vliegenschuifraam dat heel eenvoudig voor een schuifraam geïnstalleerd wordt. Al onze vliegenramen zijn gemaakt uit gelakt aluminium en zijn zeer weerbestendig. Met onze vliegenramen kan je je ramen nog steeds gewoon openen en sluiten. In de winter kan je de vliegenramen heel eenvoudig verwijderen en opbergen.
- Vliegenraam (vaste montage, afneembaar in winter)
- Vliegenschuifdeur (schuift open, voor bij schuiframen) 

° Verborgen afwatering

De optie verborgen afwatering is vooral een esthetische optie. Je ziet dan geen afwateringskapjes meer onderaan het raam. In de plaats komt dan een 'dichting' onderaan het raam. Hou er dan wel rekening mee dat je geen silicone of acryl mag spuiten onderaan het raam, anders kan het water niet meer weg.

° Zonder afwateringskapjes onderaan voor strakker design

In de plaats van de afwateringskapjes komt er een rubberen dichting onderaan het raam. 

° Verbindings- of koppelprofiel

Met een koppelprofiel kan je een pvc-raam aan een pvc deur of een aluminium raam aan een aluminium deur koppelen. Hou er bij pvc wel rekening mee dat je de breedte van het koppelprofiel moet aftrekken van de breedte van het raam of de deur. Bij aluminium ramen en deuren is dit niet nodig, want daar is het koppelprofiel verborgen in het kader van het raam of deur. Dit heeft als voordeel dat het resultaat zeer strak is. Om twee ramen of een raam en een deur aan elkaar te koppelen gebruik je best een verbindingsprofiel. Let op: je hoeft maar één verbindingsprofiel te bestellen voor 2 ramen en/of deuren.

° Kleinhouten of kruisverdeling

De kleinhoutjes zijn kleine latjes tussen de glasbladen die een 'kruis' effect maken in dezelfde kleur als het raam. Dit kruiseffect zorgt voor een 'traditionele' look en feel. Makkelijk te reinigen zonder dat je veel kleine raampjes te poetsen hebt. De kruisverdeling zit immers tussen de glasbladen en je kan het glasoppervlak in één keer schoonmaken.

° Voor specifieke afwerking

- Zwelband: dit is een isolatiestrip die op het raam wordt geplaatst. Deze vereenvoudigt een winddichte afwerking bij spouwmuren.
- U-profiel van 10mm voor binnenafwerking links, rechts en boven het raam (montage afwerkingsplaten in mdf, pvc, gipsplaten, … )
- Enkel de rolluikgeleiders (in zelfde buitenkleur) & een windlat voor bovenaan Indien kleinhout gekozen: kleinhout in het wit (in plaats van zelfde kleur raam) 
- Indien kleinhout gekozen: kleinhout op het glas (in plaats van tussen de glasbladen)

Praktische video's en handleidingen tonen hoe je juist ramen meet en plaatst

opties ramen plaatsen

In de video's tonen we stapsgewijs hoe je ramen en deuren moet opmeten en plaatsen. Bekijk in de opleiding video's hoe je zelf moet plaatsen als een vakman. 

video en handleiding aluminium ramen en pvc ramen meten en plaatsen

 

In een open opleiding leer je pvc, aluminium en houten ramen plaatsen

ramen zelf opties, opleiding ramen opties, opleiding ramen opties, ramen en deuren zelf opties

Volg een workshop in onze opleidingsruimte in Bornem. Leer daar hoe je zelf aluminium ramen kan plaatsen. 

workshop ramen plaatsen, aluminium ramen, pvc ramen, aluminium deuren, pvc deuren

 

Ontdek de pvc, aluminium en houten ramen en de vele opties in de toonzaal

toonzaal ramen opties aluplast en aliplast

Alle ramen staan in onze toonzaal. Ervaar zo zelf de kwaliteit en beoordeel indien ze voor jou voldoet.

bezoek toonzaal ramen en deuren in pvc en aluminium van aliplast en aluplast