Onze troeven

 Koop aan fabrieksprijzen 
 Belgische kwaliteit
 Tot 15 jaar garantie
 Alle hulp voor zelfplaatsing
 Alle opties zijn voorgemonteerd
 

VIDEO: Zo kwaliteit herkennen

 

         ramen deuren kopen prijzen offerte

Plaats zelf aluminium ramen, mét onze hulp

 Aluminium voor een strak design
 Top kwaliteit aan fabrieksprijzen
 Montageklaar voor zelfplaatsing

 

Kies aluminium ramen van het Belgisch topmerk: BLYWEERT

Aluminium heeft een hele tijd met een slecht imago gesukkeld. Ramen en deuren in aluminium stonden synoniem voor slecht geïsoleerd, lelijk en kil. Resultaat? Koudebruggen die warmteverlies en - vooral - condensatie veroorzaakten. Met waterschade binnen tot gevolg. Die tijd ligt gelukkig al een tijdje achter ons. Tegenwoordig staat aluminium hoog aangeschreven bij architecten en ontwerpers. Het wordt heel vaak gebruikt in moderne architectuur omwille van z'n ultrastrakke uitstraling. Hoewel ook klassieke profielen perfect in aluminium mogelijk zijn. Aluminium is een heel veelzijdig en sterk materiaal dat ook nog eens duurzaam is. Bovendien zijn er meerdere opties beschikbaar om je raam te personaliseren. We zetten even de belangrijkste voordelen van aluminium op een rijtje.

 Sterk en licht

Door de natuurlijke sterkte van aluminium kunnen alle soorten raamprofielen gemaakt worden. De prijzen zijn meestal hoger dan PVC, maar aluminium heeft dan ook meerdere voordelen ten opzichten van pvc ramen en pvc deuren.

 Veel mogelijkheden

Geen wonder dat architecten dit materiaal vaak aanbevelen. Met raamprofielen in aluminium heb je mogelijkheden te over. Of je nu een rijhuis, een klassiek hoevetje of een moderne vrijstaande woning (ver)bouwt. Met de vele opties kan je je aluminium ramen, maar ook je aluminium deuren, personaliseren.

 Duurzaam en robuust

Aluminium is volledig recycleerbaar en behoudt na recyclage al zijn eigenschappen. Dus laat je niet wijsmaken dat aluminium niet goed is voor het milieu. De balans is tweemaal positief.

 Onderhoudsvriendelijk

Aluminium ramen zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Schoonmaken met water en een zacht detergent is meestal genoeg. Daarna spoelen met water.

pvc raam, pvc ramen, kunststof raam

Montageklare
almuminium ramen vanaf € 121,- 
Ontdek ze in onze  webwinkel 

Waarom wij voor BLYWEERT gekozen hebben

De Belgische firma BLYWEERT is een echte referentie op het gebied van aluminium raamprofielen. Ze investeren voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe hoogwaardige aluminium profielen en brengen regelmatig innovatieve producten op de markt. Zo is BLYWEERT erin geslaagd om strak design te combineren met hoge isolatiewaarden. Dat zie je in hun topmodellen: Triton HI, Venta, Hestia, Kolos en Themis HI. Hierdoor leent het zich uitstekend voor moderne bouwstijlen. Je leest het: we hebben een blind vertrouwen in de raamprofielen van BLYWEERT en kunnen ze je dan ook echt aanbevelen. De raamprofielen van BLYWEERT zijn licht, zeer sterk en garanderen je een lange levensduur. Soms zelfs tot meer dan 30 jaar. Je krijgt dus zonder moeite 15 jaar garantie op onze ramen. Onze raamprofielen worden industrieel gepoederlakt geleverd in een RAL-kleur naar jouw keuze. Je kan kiezen tussen niet minder dan 400 kleuren. Standaard voorzien wij onze ramen en deuren met een 4/15/4 glas met een hoge isolatiewaarde (Ug:1,1 W/m²K).

De kracht van poederlak 

Veel mensen verkiezen voor aluminium ramen en deuren boven pvc ramen en pvc deuren omdat aluminium een poedercoating heeft. Bij poederlakken wordt het aluminium elektrostatisch geladen en dan met poederverf bestoven. Het metaal trekt deze geladen poederdeeltjes aan en wordt meteen daarna bij 200° Celsius ingebakken. Resultaat? Bijzonder slijtvaste aluminium deuren en ramen die tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. En nog milieuvriendelijk ook want er worden geen oplos- en verdunningsmiddelen gebruikt.

Twee verschillende kleuren? Met Bicolor is alles mogelijk.

Liever een verschillende kleur voor binnen- en buitenkant van je ramen of deuren? Dan is Bicolor de oplossing voor jou. Je kan je aluminium ramen en deuren bestellen met binnen- en buitenzijde in een andere kleur. Hierdoor kan je de kleur van je ramen of deuren aanpassen aan de stijl van je huis. Stem het buitenschrijnwerk af op de stijl en kleur van je gevel en combineer de kleur van het binnenschrijnwerk met je interieur. Dit kan je trouwens ook zien in onze toonzaal.

Je houdt niet van poetsen? Wij ook niet, eerlijk gezegd.

Gelukkig hebben aluminium ramen en deuren niet veel nodig om mooi te blijven. Regelmatig schoonmaken met water en zeep is genoeg. De lak behoudt zijn beschermende en esthetische eigenschappen ruim 30 jaar lang, op voorwaarde dat hij op tijd en stond gereinigd wordt. Je huis is heilig, hou het veilig. Aluminium ramen en deuren lenen zich perfect voor de montage van inbraakveilig beslag. We hechten veel belang aan de extra veiligheid, daar lees je alles over hier.

Praktische video's en handleidingen tonen hoe je juist aluminium ramen meet en plaatst

video aluminium ramen plaatsen

In de video's tonen we stapsgewijs hoe je aluminium ramen moet opmeten en plaatsen. Bekijk in de opleiding video's hoe je zelf moet plaatsen als een vakman. 

video en handleiding aluminium ramen en pvc ramen meten en plaatsen

 

In een open opleiding leer je aluminium ramen plaatsen

ramen zelf plaatsen, opleiding ramen plaatsen, opleiding deuren plaatsen, ramen en deuren zelf plaatsen

Volg een workshop in onze opleidingsruimte in Bornem. Leer daar hoe je zelf aluminium ramen kan plaatsen. 

workshop ramen plaatsen, aluminium ramen, pvc ramen, aluminium deuren, pvc deuren

 

Ontdek de aluminium ramen en de vele opties in de toonzaal

toonzaal ramen en deuren aluplast en aliplast

Alle aluminium ramen staan in onze toonzaal. Ervaar zo zelf de kwaliteit en beoordeel indien ze voor jou voldoet.

bezoek toonzaal ramen en deuren in pvc en aluminium van aliplast en aluplast