Geniet tot 15 jaar garantie op ramen en deuren

Goedkoop én met veel garantie

Je wil zelf pvc, hout of aluminium ramen en deuren plaatsen? Uiteraard zo goedkoop mogelijk. Toch wil je niet inboeten op kwaliteit. Dan zit je goed bij raamwinkel.be. Want wij geven je dezelfde garantie als onze professionele klanten. Deze garantie omvat herstelling of volledige vervanging van de defecte ramen en deuren.

Alle artikelen die wij aanbieden genieten volgende garanties*:    
• 15 jaar, systeemgarantie op de aluminium profielen (op profielvervorming)
• 15 jaar, systeemgarantie op de kunststof profielen (op profielvervorming)
• 10 jaar, Kleurechtheid en hechting ALU en PVC ramen en deuren*
• 10 jaar, Glas (stof- of condensvorming tussen glasbladen)
• 10 jaar, Deurpanelen
• 5 jaar op toebehoren: rolluiken, verluchtingsroosters, …
• 3 jaar op motoren rolluiken en screens
• 2 jaar, Hang & Sluitwerk

OPGELET: als je houten ramen zelf schildert moet je binnen en buiten evenveel lagen verf geven om kromtrekken van de profielen te vermijden. Doe vaseline of talk aan de dichtingen voordat je schildert om te vermijden dat de verf in de dichtingen kleeft en een goede sluiting van de ramen en deuren tenietdoet.
*indien ramen correct werden behandeld cfr. onderstaande onderhoudsvoorschriften profielleveranciers (Deceuninck, Kömmering, Schüco, …)

Zelfplaatsing ramen en deuren, mét garantie

Wij leveren ramen en deuren van professionele kwaliteit in zowel aluminium als pvc. Aan vakmensen maar ook aan doe-het-zelvers die graag hun raam en deuren zelf plaatsen. Tegen een zeer interessante prijs. We doen dit aan fabrieksvoorwaarden, daarom geniet je zoveel garantie. 

Professionel kwaliteit

Al onze ramen en deuren zijn van superieure kwaliteit en kunnen qua isolatie en inbraakveiligheid gerust de concurrentie aan met de beste merken. We leveren onze ramen en deuren met glas van topkwaliteit én je hebt de mogelijkheid om via opties je ramen en deuren volledig naar jouw zin te laten maken. Ze zijn robuust en elegant tegelijk. Ontdek ze in onze toonzaal of volg een opleiding ramen en deuren opmeten en plaatsen. Wil je dat liever aan experten overlaten? Dan komen wij met plezier zelf opmeten en plaatsen.

Onderhoudsvoorschriften PVC ramen met kleurfolie

Om het recht op garantie te behouden dien je je ramen correct te onderhouden volgens deze voorschriften: Voor het onderhoud en reiniging van PVC profielen voorzien van een kleur folie, voor gelijk welke kleur, en voorzien aan de buiten en of binnenzijde, dienen de volgende richtlijnen in acht genomen te worden : 1) Het behandelingsproduct van voor de witte en ivoorkleurige PVC delen is Profine Köraclean Extra, voor de delen met gekleurde folie is Profine Köraclean Color. 2) Het gewonen normale onderhoud bestaat erin te raamprofielen te reinigen tesamen met het glas met klaar en zuiver water. Alleen fijne reinigings- en spoelmiddelen zoals, Dreft, Pril enz. (verdund met water), mogen gebruikt worden. Na het schoonmaken steeds met zuiver water afzemen. Erg vuile ramen dienen eerst afgespoeld te worden met zuiver water, nooit afvegen met een stofdoek en gebruik in geen geval schuurmiddelen ! Tevens mogen alle schoonmaak-, reinigings- en pollijstmiddelen met gechloreerde oplosmiddelen en oplosmiddelen zoals ammoniak, aceton, white-spirit, javel, ethers e.d. en nitroverdunningen of zogenaamde “plastiekreinigiers” niet gebruikt worden. 3) Erg vervuile ramen of deze met vlekken of deze die door de luchtvervuiling een hardnekkige vasthoudende laag bezitten dienen eerst gewoon schoon gemaakt te worden zoals hoger beschreven om daarna te reiningen en regelmatig te onderhouden met “Profine Köraclean Extra” en of “Profine Köraclean Color” (zie hoger). De gebruiksaanwijzing is op de verpakking vermeld en deze producten kan men bekomen bij uw erkend profine vakbedrijf. Let op, mijdt de producten aan aluminium onderdelen. Maak ze direkt schoon met zuiver water. 4) Bij andere hardnekkige vervuilingen, die niet weg te krijgen zijn, neemt u het best kontakt op met de profine verwerker die de ramen plaatste. 5) Wij raden u aan om minstens één keer per jaar uw ramen te behandelen met “Profine Köraclean Extra” en of “ Profine Köraclean Color”. 6) Onderhoud van het beslag en de sponning (profieloppervlakten bij geopend raam). Naast het onderhoud van de profielen en het glas, dient er minstens één keer per jaar de bewegende belagdelen geolied te worden. Sluitdelen en roltappen kan u invetten met vaseline. De sponning en de erin geplaatste beslagdelen, reinig je het best met een vochtige doek. 7) Onderhouds- en reinigingssets met inbegrip van de profine reinigings-producten alsook beslagoliën en vaseline, zijn verkrijgbaar bij het Erkende profine vakbedrijf.

Om het recht op garantie te behouden dien je je ramen correct te onderhouden volgens deze voorschriften.
Download hier de onderhoudsvoorschriften in PDF.
Lukt dit niet? Neem contact op met info@raamwinkel.be en bezorgen je deze per mail.

Onderhoudsvoorschriften Houten ramen

Om het recht op garantie te behouden dien je je ramen correct te onderhouden volgens deze voorschriften.
Download hier de onderhoudsvoorschriften in PDF.
Lukt dit niet? Neem contact op met info@raamwinkel.be en bezorgen je deze per mail.

Onderhoudsvoorschriften Aluminium ramen

Om het recht op garantie te behouden dien je je ramen correct te onderhouden volgens deze voorschriften.
Download hier de onderhoudsvoorschriften in PDF voor Aluk.
Download hier de onderhoudsvoorschriften in PDF voor Deceuninck aluminium.

Lukt dit niet? Neem contact op met info@raamwinkel.be en we bezorgen je deze per mail.

Onderhoudsvoorschriften Hang en sluitwerk

Om het recht op garantie te behouden op hang en sluitwerk (beslag) dien je jaarlijks te onderhouden door deze regelmatig te reinigen met een zeem en vloeibaar, niet agressief schoonmaakmiddel en water. Gebruik geen schuur­middelen of schuursponsjes, deze veroorzaken krassen. Het onderhoud van de scharnieren bestaat uit het uitnemen van de scharnierpennen en deze lichtjes insmeren met een zuurvrije vaseline. Het onderhoud van de slotcilinders kan beperkt blijven tot het inspuiten met een slotspray of een speciale cilinderolie. Gebruik geen vet of normale olie, want hieraan hechten vuil en stof zich makkelijk vast. Indien een raam of deur klemt, gelieve onmiddellijk contact op te nemen met Raamwinkel op info@raamwinkel.be we zullen het raam dan komen bijstellen of herstellen. Als dit niet tijdig wordt gemeld vervalt de garantievoorwaarde.